/

VAKANTIEHUIS IN HET AHRDAL

 

'T AHRE END: KLEIN MAAR FIJN VAKANTIEHUIS IN HET PRACHTIGE AHRDAL

Deze site is geheel gewijd aan 't Ahre End, een klein maar fijn vakantiehuis in het Ahrdal, een prachtig wandel-, fiets- en wijnparadijs in het noorden van de Eifel. Huren? Dat kan. 't Ahre End heeft één slaapkamer met een tweepersoonsbed en is dus ideaal voor twee personen. Maar dankzij een bedbank in de woonkamer kunnen ook drie of vier personen er goed uit de voeten.

De huurprijs van een week Ahre End in het voorseizoen (t/m 26 mei) bedraagt € 335 (inclusief eindschoonmaak), een weekend of midweek kost € 245. Klik hier voor meer huurinformatie, inclusief de verhuuragenda.

't Ahre End is geen luxe vakantiehuisje, maar wel gezellig, comfortabel en compleet. Er zijn in het uit hout opgetrokken huisje dekbedden, kussens en beddengoed aanwezig voor vier personen. 't Ahre End beschikt verder over:

een televisie (met decoder voor alle Duitse zenders)

een radio- annex cd-speler

complete keuken met o.a. koffiezetapparaat, broodrooster, waterkoker, elektrische kookplaat, magnetron en combi-oven

overdekt terras

kleine, beschutte tuin met tuinset voor vier personen

twee fietsen (herenfiets en damesfiets)

Je moet zelf wel badhanddoeken, keukenhanddoeken en theedoeken meenemen. 't Ahre End beschikt bovendien nog niet over wifi. Plannen voor de realisatie daarvan, zijn naar de achtergrond gedrongen door de 'Flutkatastrophe' die het Ahrdal in juli 2021 trof.

De omgeving van 't Ahre End is een eldorado voor honden. Geef even tijdig aan als je een hond mee wilt nemen, dan bespreken we de mogelijkheden en voorwaarden.

Meer informatie? Stuur een mail naar info@ahre-end.nl bel 06-13695804.


NIEUWS OVER 'T AHRE END, HET AHRDAL EN DE EIFEL

'Heksen-, Duivels- en Kabouterstocht 2.0' in de maak

22 juni 2023 - Het Teufelsloch (Duivelsgat) tussen Altenahr en Altenburg is letterlijk en figuurlijk een van de hoogtepunten van de Heksen-, Duivels- en Kabouterstocht, de unieke wandeling die begint en eindigt in 't Ahre End. In het licht van de 'Flutkatastrophe' die in juli 2021 een spoor van verwoesting door het Ahrdal trok is het klein leed, maar toch: de wandeling moet worden aangepast. Uit berichten van huurders blijkt dat de routebeschrijving door verwoeste paden, wegen en bruggen van geen kanten meer klopt. Van sommige huurders is sinds ze welgemoed op pad gingen zelfs nooit meer iets vernomen! Deze zomer zal daarom met spoed de laatste hand worden gelegd aan de 'Heksen-, Duivels- en Kabouterstocht 2.0'. Word vervolgd!

Een bezoek aan het Teufelsloch maakt deel uit van de Heksen-, Duivels- en Kabouterstocht. De foto is gemaakt door Corry Leijen.

Interieur 't Ahre End flink opgeknapt

2 juni 2023 - Het interieur van 't Ahre End is de afgelopen weken flink opgeknapt. De vloer van zowel de slaapkamer als de woonkamer is vernieuwd, waarna de vloerbedekking in beide ruimten is vervangen door laminaat. De twee eenpersoonsbedden in de slaapkamer hebben plaatsgemaakt voor een groot tweepersoonsbed. De keuken is voorzien van nieuw zeil (foto) en een nieuwe elektrische kookplaat. En last but not least, om maar eens een goede Duitse uitdrukking te gebruiken, behoort het wat rommelige hoekje in de woonkamer dankzij een nieuwe buffetkast tot het verleden.

De keuken van 't Ahre End is onlangs van nieuw zeil én een nieuwe elektrische kookplaat voorzien.

't Ahre End wordt aangesloten op glasvezelnet Telecom

20 april 2023 - Vakantiehuisje 't Ahre End wordt binnenkort aangesloten op het glasvezelnet dat Telecom heeft aangelegd in het Ahrdal. Dat betekent onder andere dat bewoners van de kleine recreatiewoning straks gebruik kunnen maken van gratis wifi, als ze met hun smartphone of laptop online willen. Nu moeten daarbij nog eigen data worden verbruikt, wat in het buitenland aardig kan oplopen. Enkele jaren geleden was het al de bedoeling om 't Ahre End van een ADSL-aansluiting te voorzien, maar een aanvraag in die richting stierf een stille dood door de Flutkatastrophe die het Ahrdal in juli 2021 trof. Telecom heeft de glasvezelkabel inmiddels doorgetrokken tot in de buitenkast van 't Ahre End, links naast de voordeur. De precieze aansluitingsdatum is nog niet bekend.

Im Wurstkessel is weer open!

 31 maart 2023 - Kreuzberg blüht wieder auf! Aan de Bahnhofstrasse in Kreuzberg heeft onlangs restaurant Im Wurstkessel zijn deuren weer geopend. Het dorp van 't Ahre End telt daardoor weer één horecagelegenheid en wat voor één: vanwege de uitstekende keuken en de prettige sfeer, was Im Wurstkessel voor de Flutkatastrophe van juli 2021 een begrip in Kreuzberg en wijde omgeving. Net als heel veel andere gebouwen en infrastructuur, raakte het restaurant door de 'waterlawine' zwaar beschadigd. Het later aangebouwde linkergedeelte van het pand moest zelfs worden gesloopt (foto), het restaurant wordt nu voorgezet in het oorspronkelijke pand dat rechts op de foto is te zien. Im Wurstkessel is iedere week van donderdag t/m zondag geopend. Omdat de omvang van het restaurant door de ramp ruimschoots is gehalveerd, spreken eigenaren Heino en Connie gekscherend van 'Im Wurstkesselchen' (= 'In het worstketeltje').

Bloeit Kreuzberg weer op? Dan 't Ahre End ook!

13 maart 2023 - 'Kreuzberg blüht wieder auf!' valt te lezen op een kleurrijk spandoek in het kasteeldorp aan de Ahr, waarin ook 't Ahre End zich bevindt. Hoewel het herstel nog jaren gaat duren, krabbelt het Ahrdal langzaam maar zeker overeind na de 'Flutkatastrophe' die het dal in juli 2021 trof. Dat geldt ook voor 't Ahre End: het vakantiehuisje liep lichte schade op, tijdens de 'waterlawine' die ruim 120 mensen het leven kostte en een spoor van vernieling achterliet. Omdat de vloer in de slaapkamer in 't Ahre End waterschade had opgelopen, is die vorig jaar vervangen. Mede dankzij o.a. een nieuw tweepersoonsbed en een nieuwe bedbank, is het vakantiehuisje inmiddels alweer heel goed bewoonbaar. Onder het motto 'Kreuzberg blüht wieder auf!' is daarom besloten om in 't Ahre End vanaf 2023 weer te gaan verhuren. Daarmee wordt hopelijk een kleine bijdrage geleverd aan de levendigheid in Kreuzberg en de lokale economie. De 'doorstart' is gepaard gegaan met een opfrisbeurt van de Ahre End-site. Klik hier voor informatie over onder andere de huurprijzen en de verhuuragenda.  

Kaalslag in het Ahrdal

7 december 2022 - Door de onbeschrijfelijke ellende die het Ahrdal heeft getroffen, zou je bijna vergeten dat zich nog een ramp afspeelt in het gebied. Net als elders in Europa zijn ook de gemengde bossen in de Eifel getroffen door de lettereter, een klein kever die het vooral heeft voorzien op fijnsparren en lariksen. Verzwakt door de droogte die het gevolg is van de klimaatverandering, zijn honderdduizenden bomen al ten prooi gevallen aan dit zeer schadelijke insect. Ook in de bossen en heuvels rond Kreuzberg zijn de effecten goed zichtbaar. Aangetaste bomen worden massaal gekapt, om verspreiding van de kever te voorkomen. Jonge, gezonde bomen worden in groten getale aangeplant, maar net als het herstel van de verwoeste dorpen in het Ahrdal gaat het jaren duren voor de uitgestrekte bossen weer enigszins zijn hersteld.

Raar jaar aan de Ahr

10 oktober 2022 - Zoals te verwachten was, heeft 't Ahre End een raar jaar achter de rug. Na het rampjaar 2021, waarin het Ahrdal half juli werd getroffen door een nooit eerder vertoonde 'Flutkatastrophe', stond 2022 in het teken van herstel. Dat gold ook een beetje voor 't Ahre End, dat weliswaar uit de klauwen van het ontketende water wist te blijven maar toch waterschade opliep. Die staat in geen verhouding tot de verwoesting die in het dal is aangericht. Het zal nog jaren duren om die te herstellen.Dat geldt zeker ook voor het toerisme, dat ver is teruggeworpen in de tijd. De foto van een 'strandterrasje' die Hank en Thelma in september in Altenahr maakten, toont aan dat ook horecaondernemers in het Ahrdal over veerkracht beschikken. De eerste wijnbars, restaurants en hotels hebben hun deuren inmiddels weer geopend en aan het herstel van de verwoeste infrastructuur, inclusief wandel- en fietspaden, wordt hard gewerkt. De luiken van 't Ahre End zijn inmiddels gesloten en gaan na een hopelijk niet al te strenge winter in het voorjaar weer open, wellicht ook voor (nieuwe) huurders. We houden u op de hoogte!

Nieuwe vloer in slaapkamer

25 mei 2022 - Met de vervanging van de slaapkamervloer van 't Ahre End, is een eerste stap gezet  op weg naar het herstel van de recreatiewoning in het Ahrdal. De vloer had waterschade opgelopen en bleek niet meer te redden. De nieuwe vloer werd eind april gelegd door Frans (foto), Diana en Jan. In afwachting van nieuwe vloerbedekking, kan inmiddels weer gebruik worden gemaakt van de slaapkamer. Plannen om ook de keukenvloer te vervangen en de woning te voorzien van een nieuwe keuken, worden later dit jaar uitgevoerd.  

Ahre End flink onder handen genomen

9 maart 2022 - Recreatiewoning 't Ahre End in Kreuzberg am Ahr wordt de komende maanden flink onder handen genomen. Dat is nodig na de 'Flutkatastrophe' die het Ahrdal in juli 2021 trof. De schade aan de hoog gelegen vakantiewoning is niets vergeleken bij de verwoestingen die de acht meter hoge 'waterlawine' in het dal aanrichtte, maar staat bewoning momenteel wel in de weg.

Met het vele water dat op 14 en 15 juli van de berg afstroomde, kwamen ook veel stenen, grond en hout naar beneden (foto). De houten vloer van 't Ahre End raakte daardoor beschadigd en moet grotendeels worden vervangen. Op de jaarvergadering afgelopen zaterdag is besloten om die verbouwing te combineren met een aantal andere vernieuwingen. Gehoopt wordt dat de recreatiewoning na de zomer weer kan worden verhuurd.

Geen Jaap de Geus Award

2 maart 2022 - Voor het eerst deze eeuw vindt er dit jaar geen strijd om de Jaap de Geus Award plaats. De jaarlijkse fotowedstrijd van 't Ahre End leverde in de loop der jaren schitterende foto's op, die ingelijst en wel stuk voor stuk een mooie plek in de recreatiewoning in het Ahrdal kregen. Dat de fotowedstrijd dit jaar niet doorgaat, zal niemand verbazen. Het Ahrdal werd half juli getroffen door een 'waterlawine' die een ongekend spoor van vernieling trok door het dal en veel mensenlevens kostte. Ook het huurseizoen kwam daardoor in één klap tot stilstand. De jaarvergadering van 't Ahre End vindt op zaterdag 5 maart plaats. De eigenaren kijken dan of en hoe ze de draad gaan oppakken. Inmiddels is duidelijk dat het huisje zelf ook enige waterschade heeft opgelopen. 

 Gelukkig(er) nieuwjaar!

3 januari 2022 -  We hoeven er niet omheen te draaien: 2021 was een absoluut rampjaar voor het Ahrdal. Als eigenaren van 't Ahre End zijn we blij dat we er een streep onder hebben kunnen zetten. Geluk bij een ongeluk was dat we van eind juli tot half december een zwaar getroffen echtpaar uit Kreuzberg onderdak hebben kunnen bieden in onze mooie vakantiewoning. Eén ding is zeker: het wordt nooit meer zoals het was in het Ahrdal. De eerste hoopgevende tekenen van herstel zijn er echter al, waarover binnenkort meer. Voor nu wensen Diny, Ida, Dick, Cees, Leonie, Hank, Thelma, Diana en Frans u een gelukkig(er) 2022. Neem van ons aan: het wordt het jaar van de Ahr!

't Ahre End krijgt Duitse bewoners

2 augustus 2021 - Hier 'gerade aus' en dan na ongeveer 200 meter het pad rechts 'nach oben' volgen... Voor het eerst in decennia krijgt 't Ahre End Duitse bewoners. In tegenstelling tot de meeste huizen in het kasteeldorp Kreuzberg, heeft de hooggelegen vakantiewoning de vloedgolf van 14 en 15 juni zonder kleerscheuren doorstaan. 't Ahre End is beschikbaar gesteld aan inwoners van Kreuzberg die geen dak boven hun hoofd meer hebben. Met ingang van deze week wordt van dat aanbod gebruik gemaakt, te beginnen met een Duits echtpaar dat een paar honderd meter verderop woont. Hun huis is niet verwoest, maar voorlopig onbewoonbaar door de schade die op de begane grond en de eerste verdieping is aangericht door de vloedgolf en een gesprongen stookolietank. 

Catastrofe in het Ahrdal

16 juli 2021 - Het Ahrdal is getroffen door een catastrofe. Bizarre hoeveelheden regen in korte tijd veranderden de Ahr op 14 en 15 juli van een kalme zijrivier van de Rijn in een kolkende watermassa, die tientallen levens heeft gekost en gigantisch veel schade heeft aangericht. De precieze omvang van de ramp is op dit moment nog niet bekend, omdat het nog niet mogelijk is om contact te krijgen met onze vrienden en kennissen in het Ahrdal. We leven met ze mee en wensen ze heel veel sterkte, nu en in de komende weken die in het teken zullen staan van herstel en - voor zover mogelijk - een terugkeer naar het normale leven. Dat 't Ahre End tot nader order niet kan worden verhuurd, is wat ons betreft slechts klein leed, vergeleken met de catastrofe die veel inwoners van het Ahrdal heeft getroffen. Het spreekt voor zich dat degenen die hun vakantie in ons vakantiehuisje letterlijk en figuurlijk in het water zien vallen, hun geld terugkrijgen. De foto  is afgelopen weekend gemaakt, door Hank en Thelma, tijdens een regenbui die dagen later de prelude zou blijken van heel ellende. 

Zonder 'coronagedoe' naar Duitsland

28 juni 2021 - Nederlanders die naar Duitsland gaan, hoeven zich niet meer aan te melden en hoeven bij de grens geen negatieve coronatest of vaccinatiebewijs meer te laten zien. Op de Europese 'coronarisicokaart' is Nederland niet meer rood maar geel. Voor Duitsland was dat reden om Nederland vanaf 27 juni niet meer als risicogebied te beschouwen. In de praktijk komt het er op neer dat iedereen die naar Duitsland gaat, bijvoorbeeld voor een verblijf in 't Ahre End geen last meer heeft van 'coronagedoe', in de vorm van aanmeldingen, testen en quarantaines. In Duitsland gelden nog wel beperkende maatregelen in de openbare ruimte, zoals een mondkapjesplicht in winkels en het openbaar vervoer.    

Jawohl, we mogen weer! 

9 juni 2021 - Vanaf donderdag 10 juni 2021 kunnen Nederlanders weer op vakantie in Duitsland. 'Coronakleurcode oranje' verandert op die datum in kleurcode geel, wat betekent dat naast noodzakelijke reizen ook vakantiereizen weer zijn toegestaan. De versoepeling vloeit voort uit de gunstige ontwikkeling van de coronapandemie. In Nederland en in Duitsland wordt in hoog tempo gevaccineerd, waardoor zowel de kans op - als het aantal coronabesmettingen snel daalt. Op weg naar kleurcode groen, gelden er nog wel inreisbeperkingen van Nederland naar Duitsland: voor vertrek naar Duitsland, moeten reizigers zich laten registreren. De meest actuele informatie over de coronasituatie in Duitsland (en het reisadvies dat eruit voortvloeit) is te vinden op www.nederlandwereldwijd.nl/landen/duitsland/reizen/reisadvies  

Stilte voor de Sturm?

2 juni 2021- We krijgen veel vragen over de coronaregels in Duitsland, vast met het oog op een mogelijk verblijf in 't Ahre End in de komende zomermaanden. Stilte voor de Sturm? We hopen het! Vast staat dat er eindelijk licht is aan het einde van de lange, lange coronatunnel... We kunnen zelf ook niet wachten om weer naar het Ahrdal te gaan. Hou, net als ons, www.nederlandwereldwijd.nl in de gaten voor de meest actuele informatie over de coronaregels in Duitsland. Bis bald!

Licht aan het einde van de tunnel!

15 april 2021 - Net als in 2020 kent het seizoen van 't Ahre End ook dit jaar een stroeve, vertraagde start. De oorzaak is uiteraard de coronapandemie, die ook dit voorjaar nog een streep haalt door alle plannen voor vakanties en weekendjes weg - ook naar Duitsland, ook naar de Eifel, ook naar 't Ahre End. Het goede nieuws is dat er ten opzichte van vorig jaar nu wél licht aan het einde van de tunnel is, reden om deze foto van Henk en Marja de Wilde ook bij dit bericht te plaatsen. Alle reserveringen in het voorjaar zijn gecancelled, maar hopelijk leiden versoepelingen ertoe dat de luiken van 't Ahre End snel weer open kunnen - coronaproof en nu écht, zonder de dreiging van een nieuwe lockdown. We houden u op de hoogte. Bis bald, tot gauw! 

Frank Scholten wint fotowedstrijd

3 maart 2021 - Met deze foto waar de hitte van afspat (let ook op de onweerslucht achter het kasteel), heeft Frank Scholten uit Aadorp (Twente) de Jaap de Geus Award 2021 gewonnen. Een andere inzending van hem (een landschapsfoto van met wijnvelden bedekte heuvels in het Ahrdal) eindigde op de derde plaats. Cees de Geus hield de familie-eer nog een beetje hoog: hij bereikte de tweede plaats met de enige digitale foto waarmee hij vorig jaar uit het Ahrdal terugkeerde. Vlak nadat hij de runner-up op Instagram had geplaatst (en daarmee veilig had gesteld), viel zijn smartphone namelijk in de Ahr.... Uitvergroot en ingelijst wordt de winnende foto binnenkort toegevoegd aan de steeds fraaiere fotogalerij in 't Ahre End. Er waren dit jaar maar liefst 31 inzendingen van elf deelnemers. 

Wie wint de Jaap de Geus Award 2021?

21 februari 2021 - De jaarlijkse strijd om de Jaap de Geus Award barst weer los. Inzendingen voor de prestigieuze fotowedstrijd van 't Ahre End kunnen tot vrijdag 26 februari 12.00 uur worden gemaild naar Cees. Vast staat dat er een nieuwe winnaar komt, want de titelverdediger zag zijn smartphone afgelopen zomer in de Ahr vallen - waarmee uiteraard ook alle potentiële winnende foto's in het water vielen. Tijdens de jaarvergadering op 27 februari worden alle inzendingen gereduceerd tot een short list, waarna de finale stemronde op Facebook plaatsvindt. We zijn benieuwd!

Gelukkig(er) nieuwjaar!

17 december 2020 - Ook 't Ahre End is klaar met 2020 en niet zo'n klein beetje ook. Net voor ook Duitsland weer op slot ging, hebben Diana en Frans de pittige recreatiewoning in het Ahrdal winterklaar gemaakt. Daarmee kwam een einde aan een veelbewogen jaar, dat uiteraard geheel in het teken stond van covid-19 dan wel corona. Vooral in de zomer, tussen de diverse lockdowns door, hebben veel mensen gelukkig nog kunnen genieten van het huisje en zijn schitterende omgeving. We wensen u goede feestdagen en een gelukkig 2021, waarin we elkaar hopelijk weer in goede gezondheid en zonder corona-beperkingen kunnen zien en spreken. Bis bald!

Nog geen licht aan het eind van de tunnel

8 oktober 2020 - Als het om COVID-19 dan wel corona gaat, is er ook voor 't Ahre end nog geen licht aan het einde van de tunnel. Nu de tweede golf een feit lijkt, dreigt het seizoen uit te gaan als een nachtkaars. Eigenaren en huurders kunnen gelukkig wel terugkijken op een uitstekende zomer, waarin de recreatiewoning in het Ahrdal bijna non-stop 'bezet' was. Voor de resterende weken geldt: hou de berichtgeving over de Duitse corona-maatregelen goed in de gaten. Klik hier voor meer informatie daarover. De foto is overigens gemaakt door Marja de Wilde. Enne... Bleib Gesund!

Later begonnen, langer door

28 augustus 2020 - Later begonnen, langer door. Zo kan het verhuurseizoen 2020 voor 't Ahre End worden samengevat. Door de uitbraak van de corona-pandemie, vielen maart, april en een groot deel van mei goeddeels in het water. Daarna trok de verhuur echter aan en niet zo'n klein beetje ook. De belangstelling is zelfs zo groot, dat nu is besloten de luiken van 't Ahre End niet al eind oktober maar pas eind november te sluiten. Uiteraard in de hoop dat de winter, die het ook in het Ahrdal de laatste jaren af heeft laten weten, dit jaar niet verrassend vroeg invalt...

Veel belangstelling voor Ahre End

2 juli 2020 - Het coronavirus heeft ook de vakantiewereld flink door elkaar geschud. Veel Nederlanders prefereren een vakantie in eigen land of net over de grens boven een vliegvakantie naar een ver land. Mede daardoor mag 't Ahre End zich in een grote belangstelling verheugen. In de maanden juni, juli en augustus is het huisje in het Ahrdal zelfs goeddeels volgeboekt, in september en oktober zit er nog wel ruimte in de verhuuragenda. Cafés en restaurants zijn ook in Duitsland inmiddels weer open. Meer informatie over de 'coronamaatregelen' die onder andere in de trein en de horeca in acht moeten worden genomen, is te vinden op de site van de ANWB. De foto is eind juni gemaakt en toont Corry en Hein, mét mondkapje op het terras van 't Ahre End.  

Seizoen Ahre End begint later door corona

3 april 2020 - Het is natuurlijk een open deur (of eigenlijk juist niet), maar door de coronacrisis begint het seizoen  van 't Ahre End later. Hoeveel later hangt af van de duur van de maatregelen die zowel in Nederland als in Duitsland van kracht zijn om de verspreiding van het Covid 19-virus tegen te gaan. Zo zijn cafés en restaurants gesloten en moet iedereen een 'comfortzone' van 1,5 meter  rond zichzelf in acht nemen. Om toeristen te ontmoedigen,  worden parkeerterreinen in het Ahrdal bovendien vanaf komend weekend  afgesloten.

Cees wint Jaap de Geus Award 2020

1 maart 2020 - De Jaap de Geus Award 2020 is gewonnen door Cees de Geus, met een 'agrarische foto' van ronde balen in een glooiend Eifel-landschap. Jan van der Werff eindigde als tweed e, Hank de Geus als derde. Voor Cees de Geus was het de tweede keer dat hij won, sinds 't Ahre End de fotowedstrijd in 2001 in het leven riep. De winnende foto wordt uitvergroot en ingelijst en krijgt een plekje in het vakantiehuisje in het Ahrdal, Gesterkt door zijn knappe tweede plaats, is Jan van der Werff vastbesloten volgend jaar wél te winnen.

Voor Ahre End zit seizoen 2019 erop

20 november 2019 - Voor recreatiewoning 't Ahre End zit het 'seizoen 2019' er helaas alweer op. Nadat de laatste huurders begin november waren vertrokken, hebben Diana en Frans het huisje half november 'winterklaar' gemaakt. Laat de vorst en de sneeuw maar komen! Het is de bedoeling dat de luiken in maart 2020 weer open gaan. De eerste reserveringen voor het komende seizoen zijn inmiddels binnen. Bis zum nächtsten Jahr!

Ahre End ook op Instagram

2 mei 2019 - Behalve op Facebook is 't Ahre End voortaan ook op Instagram te vinden. De foto's en video's op deze website/app worden overigens wel op Facebook doorgeplaatst. Instagram is een mogelijkheid om meer mensen kennis te laten maken met 't Ahre End. Behalve uit mooie nieuwe foto's uit het Ahrdal, kan daarbij ook worden geput uit het rijke verleden van de recreatiewoning. Zo werd van 2002 tot 2015 de Kreuzberger Courant uitgegeven, speciaal voor eigenaren en huurders van 't Ahre End. Het archief is bewaard gebleven en bevat een schat aan nieuwsberichten en foto's (foto) die de komende jaren hun weg zullen vinden naar de diverse social media. 

'Vijftig ontdekkingen in het Ahrdal'

15 augustus 2019 - '50 Entdeckungen im Ahrtal' luidt de titel van de jongste aanwinst in de (reis)bibliotheek van 't Ahre End. In het boek van Karin Joachim worden 50 locaties in het Ahrdal beschreven die om historische, landschappelijke of architectonische redenen een bezoek meer dan waard zijn. Op de cover prijkt de kapel in Pützfeld, hemelsbreed op ongeveer anderhalve kilometer van 't Ahre End. Het boek bevat een aantal 'usual suspects', zoals de Rotweinwanderweg, de ruïne in Altenahr en de 'Regierungsbunker', maar ook enkele verrassende tips. Maak er vooral gebruik van tijdens een weekend in 't Ahre End! 

Tuin en huisje opgeknapt tijdens klusweekend

1 april 2019 (geen grap) - In het laatste weekend van maart, vond in en om 't Ahre End het jaarlijkse 'klusweekend' plaats waarmee het huisje 'zomerklaar' wordt gemaakt. Zoals altijd had de kleine recreatiewoning de winter (die in het Ahrdal steevast wat strenger is dan in West-Nederland) prima doorstaan. De nadruk lag dit jaar op de tuin, die is opgeknapt en van nieuwe planten is voorzien. Ook binnen is alles opgefrist en opgeknapt. Het klusteam bestond dit jaar uit Diana de Geus, Hank de Geus, Leonie Carlin en Cees de Geus en zoals de foto laat zien zat de stemming er op de terugweg naar Nederland nog steeds goed in. 

Leonie Carlin wint Jaap de Geus Award 2019

27 februari 2019 - Met haar eerste inzending ooit, heeft Leonie Carlin de Jaap de Geus Award 2019 gewonnen. Hank de Geus eindige op de tweede plaats en Ida de Geus op de derde plaats. In totaal waren er dit jaar twintig inzendingen, die tijdens de jaarvergadering op zaterdag 23 februari werden teruggebracht tot een 'short list' van drie foto's. Tijdens de tweede stemronde op Facebook werden in totaal vijftien stemmen uitgebracht. De winnende foto wordt geprint en ingelijst en krijgt een plek in de eregalerij in 't Ahre End.

Corry Leijen wint Jaap de Geus Award 2018

20 februari 2018 - Met onderstaande foto van het 'Teufelsloch' tussen Kreuzberg en Altenahr, heeft Corry Leijen de Jaap de Geus Award 2018 gewonnen. In de finale stemronde op Facebook versloeg ze runner-up Wilco van der Werff met vijf stemmen. Met meer dan dertig stemmen en likes was de verkiezing een succes. De winnende foto krijgt een mooie plek in 't Ahre End. Corry kan zelf uiteraard ook een vergroting tegemoet zien.